Πάστα Σοκολάτα – Καφέ
Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με σοκολατένια βάση και κρέμα καφέ. Αυτή την εύκολη Πάστα Σοκολάτα - Καφέ θα τη λατρέψετε.
Υλικά
Παντεσπάνι
- 2 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 100 ml ηλιέλαιο
- 100 ml γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 125 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 25 γρ. κακάο
Σιρόπι
- 200 ml γάλα
- 1 κ.σ. καφέ στιγμιαίο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Κρέμα
- 700 ml γάλα
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. καφέ στιγμιαίο
- 85 γρ. αλεύρι
- 15 γρ. νισεστέ
- 200 ml σαντιγί
Διακόσμηση
- σοκολάτα
Σημειώσεις
Οδηγίες
Σιρόπι:
- Σε μία κούπα ανακατεύουμε τον καφέ με το γάλα.
Παντεσπάνι:
- Σιτίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν παόυντερ και το κακάο. Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ελάχιστο αλάτι.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ, 25x35 εκ. απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180° C, για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Κάνουμε τη δοκιμή με oδοντογλυφίδα.
- Βγάζουμε το κέικ, αφήνουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε με κουτάλι το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα:
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, διαλύουμε τον καφέ σε λίγο από το γάλα και το προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στη φωτιά.
- Βράζουμε το μείγμα μέχρι να πήξει καλά, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να χλιαρύνει.
- Χτυπάμε τη σαντιγί. Με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη σαντιγί.
- Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ.
- Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
- Διακοσμούμε με σοκολάτα.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια