Μπισκοτάκια Γρήγορα
Απλά και γρήγορα Μπισκότα, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Δεν χρειάζεται κόπος για να τα πλάσεις, απλά κόβεις τη ζύμη με ένα μαχαίρι.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 λεμόνι το ξύσμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Για να ετοιμάσετε τα μπισκότα ρίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει λίγο το μείγμα και να γίνει κρεμώδες.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να έχετε μια ομοιόγενη ζύμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στις αντιστάσεις και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας.
- Παίρνουμε στα χέρια μας το 1/3 της ζύμης περίπου και φτιάχνουμε ένα μακρύ κορδόνι που να έχει πάχος περίπου ίσα με ένα δίευρω.
- Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε λοξώς μπισκοτάκια πάχους περίπου 1 εκ. Τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Σημειώσεις
Για να αρωματίσετε τα μπισκοτάκια σας, εκτός από ξύσμα λεμονιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού, εκχύλισμα βανίλιας, ακόμη και κονιάκ ή ρούμι.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο