Αφράτο Κέικ Βανίλιας με γλάσο Λευκής Σοκολάτας

 

από BigMama
Κλασικό Κέικ Βανίλιας με πλούσιο γλάσο Λευκής Σοκολάτας. Είναι πανεύκολο, αφράτο και νόστιμο και η λευκή σοκολάτα απλά το απογειώνει.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Για το κέικ

Για το γλάσο

  • 400 γρ. λευκή κοιυβερτούρα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν,
  2. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το γάλα εβαπορέ και το χυμό και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύομε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  3. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Φροντίζουμε να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
  4. Ψήνουμε το κέικ στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
  5. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 5 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά ακόμη πριν το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο
  1. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στο κέικ καλύπτοντας ολόγυρα.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την βάζουμε σε ένα σακουλάκι, Κόβουμε τη γωνία και κάνουμε γραμμές πάνω στη λευκή σοκολάτα.

Γενικές Σημειώσεις

Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx