Εκμέκ κανταΐφι

 

από BigMama
Σιροπιασμένο φύλλο κανταΐφι, αρωματική κρέμα βανίλιας, ανάλαφρη σαντιγί και τριμμένο καρύδι. Ποιος μπορεί να αρνηθεί αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου;
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 25 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για τη βάση:

  • 300 γρ. κανταΐφι
  • 200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνης ή οτιδήποτε άλλο )

Για την κρέμα:

  • 5 κούπες γάλα πλήρες
  • ¾ κούπες ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 3 κ.σ. καλά γεμάτες κορν φλάουρ με αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • λίγα καρύδια τριμμένα

Για το σιρόπι:

  • κούπες ζάχαρη
  • κούπες νερό
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

Για την επικάλυψη:

Οδηγίες

  1. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ 25x35 εκ..
  2. Ανοίγουμε το κανταΐφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους.
  3. Το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο.
  4. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. (25 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο)
  5. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτό) που ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8 λεπτά.
  6. Πασπαλίζουμε το σιροπιασμένο κανταΐφι με λίγα καρύδια.
  7. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί στο μούλτι.
  8. Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα το οποίο βάλαμε στη φωτιά να ζεσταθεί και ανακατεύοντάς το συνέχεια, το αφήνουμε να βράσει και να γίνει κρέμα.
  9. Ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανιλίνες.
  10. Βάζουμε διάφανη μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην κρέμα για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, την απλώνουμε επάνω από το κανταΐφι
  11. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα βανίλιας. Πασπαλίζουμε πάλι με καρύδια.
  12. Τοποθετούμε το εκμέκ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, για να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx