Εύκολο Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας

 

από BigMama
Η κυρία Τζένη Τσανακτσίδου μας κερνάει αυτό το φανταστικό Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας! Η συνταγή της όπως πάντα εύκολη και πετυχημένη!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Υλικά
 

  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου

Για την κρέμα

Για το γλάσο

Οδηγίες

  1. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
  2. Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας την κατσαρόλα στην εστία, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα καυτή στα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά να μουσκέψουν και στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τάπερ η σε ένα ταψί (26cm x 20cm) και τα ισιώνουμε. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  5. Για το γλάσο βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και σπάμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ανά διαστήματα μέχρι να κρυώσει το γλάσο.
  7. Τελειώνουμε ρίχνοντας το γλάσο πάνω στα μπισκότα και απλώνοντά το ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx