Εύκολο Ντοματόρυζο

από Mary
Για όσους τρώνε μόνο το ρύζι από τα γεμιστά, αυτή είναι μια εύκολη παραλλαγή!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Οικονομικά, Ρύζι
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 2 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κούπα ρύζι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα
  • 125 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πασάτα)
  • 150 ml γάλα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή ανάλογα με τα γούστα
  • 35 γρ. ντοματοπελτέ
  • 3 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για γύρο ή χοιρινό κρέας
  • αλάτι, πιπέρι
  • προαιρετικά tabasco ή κόκκινη καυτερή πιπεριά ή ξηρό βασιλικό

Οδηγίες

  1. Βράζουμε το ρύζι στο νερό μαζί με τον κύβο.
  2. Για την σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι.
  3. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο. Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και την προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να σωθούν λίγο τα υγρά και προσθέτουμε και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να βράσει .
  4. Προσθέτουμε το γάλα. Χρησιμοποιούμε τόσο γάλα που να μας δώσει μια σάλτσα ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ πηχτή.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά σύμφωνα με τα γούστα μας.
  6. Για την πιο καυτερή έκδοση, προσθέτουμε tabasco ή καυτερή κόκκινη πιπεριά.
  7. Τέλος, προσθέτουμε στο τηγάνι το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε. Καλή όρεξη!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx