Πάστα και Σάλτσα Μασάλα
Η πάστα μασάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σάλτσα τίκκα μασάλα, για χορτοφαγικά κεφτεδάκια αλλά και σε άλλες συνταγές που έχουν στη βάση τους κάρυ.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για την πάστα μασάλα
- 2 κρεμμύδια 1 κίτρινο - 1 κόκκινο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
- 3 κ.σ. κοφτές garam masala
- 1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 2 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- λίγο κόλιαντρο
- 1 λεμόνι το χυμό
Για τη σάλτσα masala
- 1 1/2 φλ. χυμό ντομάτας
- 1/2 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
- 400 ml γάλα καρύδας {1 κουτί)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για την πάστα Masala
- Βάλτε όλα τα υλικά της πάστας στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
Σάλτσα Masala:
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε 1/4 κούπας από την πάστα μασάλα και ανακατέψτε μέχρι να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά, περίπου 3 έως 5 λεπτά. Εάν κάνετε τη σάλτσα με κοτόπουλο ή άλλη πρωτεΐνη, προσθέσετε τα τώρα στην κατσαρόλα. Την υπόλοιπη πάστα τη βάζετε στην κατάψυξη για να τη χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε χρειαστεί στο μέλλον.
- Προσθέστε την πασσάτα ντομάτας και το νερό και σιγοβράστε μέχρι να πάρει η σάλτσα ένα σκουρόχρωμο βαθυκόκκινο χρώμα - περίπου 5-10 λεπτά. Προσθέστε το γάλα καρύδας. Συνεχίστε να σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν σιγοβράσετε ακόμη περισσότερο θα έχετε μια πιο πυκνή σάλτσα με πιο έντονη γεύση.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: pinchofyum.com
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο