Πάστα και Σάλτσα Μασάλα
Η πάστα μασάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σάλτσα τίκκα μασάλα, για χορτοφαγικά κεφτεδάκια αλλά και σε άλλες συνταγές που έχουν στη βάση τους κάρυ.
Υλικά
Για την πάστα μασάλα
- 2 κρεμμύδια 1 κίτρινο - 1 κόκκινο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
- 3 κ.σ. κοφτές garam masala
- 1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 2 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- λίγο κόλιαντρο
- 1 λεμόνι το χυμό
Για τη σάλτσα masala
- 1 1/2 φλ. χυμό ντομάτας
- 1/2 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
- 400 ml γάλα καρύδας {1 κουτί)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για την πάστα Masala
- Βάλτε όλα τα υλικά της πάστας στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
Σάλτσα Masala:
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε 1/4 κούπας από την πάστα μασάλα και ανακατέψτε μέχρι να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά, περίπου 3 έως 5 λεπτά. Εάν κάνετε τη σάλτσα με κοτόπουλο ή άλλη πρωτεΐνη, προσθέσετε τα τώρα στην κατσαρόλα. Την υπόλοιπη πάστα τη βάζετε στην κατάψυξη για να τη χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε χρειαστεί στο μέλλον.
- Προσθέστε την πασσάτα ντομάτας και το νερό και σιγοβράστε μέχρι να πάρει η σάλτσα ένα σκουρόχρωμο βαθυκόκκινο χρώμα - περίπου 5-10 λεπτά. Προσθέστε το γάλα καρύδας. Συνεχίστε να σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν σιγοβράσετε ακόμη περισσότερο θα έχετε μια πιο πυκνή σάλτσα με πιο έντονη γεύση.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια