Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσο

 

από BigMama
Απίθανο Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσο. Είναι πανεύκολο και γίνεται πολύ γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Για το κέικ

  • 6 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Για το γλάσο

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος προσθέτουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  9. Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το χυμό πορτοκαλιού και καλύπτουμε με το γλάσο μας το κέικ.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx