Σουφλέ με Ψωμί του Τοστ

 

από BigMama
Απίθανο Σουφλέ με Ψωμί του τοστ, αλλαντικά και τυριά. Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό, ιδανικό για πάρτι και γιορτές.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Για Φοιτητές, Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )8 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 14 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
  • 7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
  • 7 φέτες ζαμπόν
  • 250 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • 250 γρ. τυρί regato τριμμένο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 500 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο προαιρετικά

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε καλά.
  • Στρώνουμε φέτες από ψωμί του τοστ σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
  • Στη συνέχεια στρώνουμε τις φέτες από το ζαμπόν και από πάνω απλώνουμε το σοταρισμένο μπέικον.
  • Απλώνουμε το τυρί gouda πάνω στα αλλαντικά και λίγο από το regato.
  • Απλώνουμε άλλη μια στρώση από φέτες ψωμιού του τοστ πάνω στα τυριά.
  • Σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε ένα κομματάκι από το βούτυρο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά μας από πάνω ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο σουφλέ, σιγά σιγά, να πάει παντού. Κουνάμε λίγο το πυρέξ να πάει το μείγμα παντού.
  • Αφήνουμε το σουφλέ για 30 λεπτά στο ψυγείο για να τραβήξει τα υγρά το ψωμί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190° C για 30-40 λεπτά.
  • Τρώγεται κατά προτίμηση ζεστό! Καλή όρεξη.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
5 από 8 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 8 votes (8 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx