Σουφλέ με Ψωμί του Τοστ
Απίθανο Σουφλέ με Ψωμί του τοστ, αλλαντικά και τυριά. Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό, ιδανικό για πάρτι και γιορτές.
Υλικά
- 14 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
- 7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
- 7 φέτες ζαμπόν
- 250 γρ. τυρί gouda τριμμένο
- 250 γρ. τυρί regato τριμμένο
- 70 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά μεγάλα
- 500 ml γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε καλά.
- Στρώνουμε φέτες από ψωμί του τοστ σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
- Στη συνέχεια στρώνουμε τις φέτες από το ζαμπόν και από πάνω απλώνουμε το σοταρισμένο μπέικον.
- Απλώνουμε το τυρί gouda πάνω στα αλλαντικά και λίγο από το regato.
- Απλώνουμε άλλη μια στρώση από φέτες ψωμιού του τοστ πάνω στα τυριά.
- Σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε ένα κομματάκι από το βούτυρο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά μας από πάνω ομοιόμορφα.
- Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο σουφλέ, σιγά σιγά, να πάει παντού. Κουνάμε λίγο το πυρέξ να πάει το μείγμα παντού.
- Αφήνουμε το σουφλέ για 30 λεπτά στο ψυγείο για να τραβήξει τα υγρά το ψωμί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190° C για 30-40 λεπτά.
- Τρώγεται κατά προτίμηση ζεστό! Καλή όρεξη.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο