Κοτόπουλο Στιφάδο με τυρί κρέμα και χοντρά μακαρόνια

 

από BigMama
Η Χριστίνα Γεωργιοπούλου μας προτείνει μια πολύ ωραία συνταγή για να απολαύσετε το κοτόπουλο μαζί με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Ζυμαρικά, Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 6 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κοτόπουλο σε 8 κομμάτια
  • 20 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σάλτσα Pummaro
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • ½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη σε ροδέλες
  • ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη κανέλα, λίγο κουρκουμά, πάπρικα γλυκιά
  • 3 μπαχάρια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
  2. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα pummaro. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι με νερό και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για μισή ώρα περίπου.
  5. Μόλις περάσει η μισή ώρα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε για ακόμη μισή ώρα να μαγειρευτεί το φαγητό.
  6. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, σερβίρουμε πασπαλίζοντας αν θέλουμε και με λίγη παρμεζάνα.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx