Lamingtons (Λάμινγκτονς) της Υβόννης Μπόσνιακ

 

από BigMama
Τα Lamingtons ή Cupavci είναι μικρές μπουκιές από κέικ, οι οποίες είναι βουτηγμένες σε σοκολάτα και καλυμμένες με ινδική καρύδα.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα
Κουζίνα Αυστραλία, Κροατία
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 25 τεμάχια

Υλικά
 

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C, στον αέρα. Φροντίζουμε όλα τα υλικά μας να έχουν θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί μεσαίου μεγέθους (25x25 εκ.) και στρώνουμε μια λωρίδα αντικολλητικό χαρτί. Φροντίζουμε να προεξέχει λίγο αντικολλητικό χαρτί δεξιά και αριστερά για να μας βοηθήσει στη συνέχεια να ανασηκώσουμε το ψημένο κέικ.
  3. Κοσκινίζουμε όλα τα στέρεα υλικά, αλεύρι, κορν φλάουρ, μπέικιν πάουντερ, σόδα μαγειρικής και αλάτι μέσα σε ένα μπολ.
  4. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά για 1 λεπτό περίπου.
  5. Αν έχουμε στικ βανίλιας, το χαράσσουμε και βάζουμε τα σποράκια στο μείγμα βούτυρου. Προσθέτουμε και το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Προσθέτω το μισό γάλα και το μισό γιαούρτι και ανακατεύω. Ρίχνω στο μπολ το μισό μείγμα από το αλεύρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, με προσεκτικές κινήσεις. Προσθέτω το υπόλοιπο γάλα και γιαούρτι, ανακατεύω και ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα από αλεύρι. Ανακατεύω σιγά σιγά ανασηκώνοντας το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. τα υλικά.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το κουνάμε λίγο για να απλωθεί ομοιόμορφα. Μετά χτυπάμε το ταψάκι μας λίγο πάνω στον πάγκο μας, για να φύγει τυχόν αέρας που υπάρχει μέσα στη ζύμη.
  9. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο μας και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  10. Μόλις ψηθεί το κέικ μας, το βγάζουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
  11. Στη συνέχεια κόβουμε το κέικ σε ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια 5x5 εκ. περίπου (ή στο μέγεθος που θέλουμε) τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για ακόμη μισή ώρα τουλάχιστον.
Για την επικάλυψη
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο. Σε ένα μπολ βάζουμε την ινδική καρύδα. Πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί βάζουμε μια σχάρα.
  3. Βουτάμε το κέικ στη λιωμένη σοκολάτα, γυρίζοντάς το να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε λίγο να στραγγίσει και το βάζουμε μέσα στο μπολ με την ινδική καρύδα. Το καλύπτουμε καλά με τις νιφάδες και το βάζουμε πάνω στη σχάρα να κρυώσει. Συνεχίζω και με τα υπόλοιπα κομμάτια του κέικ.
  4. Διατηρούμε τα Lamingtons στο ψυγείο. Τα βγάζουμε 15-20 λεπτά πριν τα σερβίρουμε, για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Yvonne Bosnjak (@yvonini)  | Υβόννη Μπόσνιακ
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx