Πάστα Μόκα

 

από BigMama
Μια από τις ωραιότερες αφράτες, γευστικές πάστες μόκα. Η συνταγή είναι της Τζένης Τσανακτσίδου και είναι πραγματικά πανεύκολη.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπιασμα

Για την κρέμα μους

  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 φάκελο γκαρνί σκόνη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 600 ml φρέσκο γάλα

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το σπορέλαιο.
  3. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι, τη βανίλια και το κακάο.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30x28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
  5. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι και όπως είναι ακόμη ζεστό, διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο γάλα και το σιροπιάζουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  6. Για την κρέμα, διαλύουμε τον καφέ σε 150 ml από το γάλα και το χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη σκόνη γκαρνί για να σταθεροποιηθεί.
  7. Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό μας.
  9. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο όλη νύχτα για να κρυώσει καλά.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx