Φανουροπιτάκια
Φανουροπιτάκια από την κυρία Τζένη Τσανακτσίδου. Είναι πεντανόστιμα και αφράτα και επειδή είναι ατομικά προσφέρονται με ευκολία!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
- 300 γρ. σπορέλαιο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα σκόνη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 150 γρ. σταφίδες
- άχνη ζάχαρη προαιρετικά
Σημειώσεις
Instructions
- Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Διαλύουμε την σόδα στον χυμό μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και την ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και σιγά-σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
- Τέλος ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
- Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια, ίση ποσότητα στο καθένα και στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά, φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
- Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.
Notes
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο