Φανουροπιτάκια

 

από BigMama
Φανουροπιτάκια από την κυρία Τζένη Τσανακτσίδου. Είναι πεντανόστιμα και αφράτα και επειδή είναι ατομικά προσφέρονται με ευκολία!
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )30 φανουροπιτάκια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
  • 300 γρ. σπορέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 150 γρ. σταφίδες
  • άχνη ζάχαρη προαιρετικά

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Διαλύουμε την σόδα στον χυμό μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και την ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και σιγά-σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
  • Τέλος ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια, ίση ποσότητα στο καθένα και στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά, φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx