Φανουροπιτάκια

 

από BigMama
Φανουροπιτάκια από την κυρία Τζένη Τσανακτσίδου. Είναι πεντανόστιμα και αφράτα και επειδή είναι ατομικά προσφέρονται με ευκολία!

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )30 φανουροπιτάκια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
  • 300 γρ. σπορέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 150 γρ. σταφίδες
  • άχνη ζάχαρη προαιρετικά

Σημειώσεις

Instructions
 

  • Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Διαλύουμε την σόδα στον χυμό μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και την ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και σιγά-σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
  • Τέλος ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια, ίση ποσότητα στο καθένα και στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά, φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.
Notes
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx