Πεντανόστιμες Πατάτες Σκορδαλιά (Αλιάδα)

 

από BigMama
Ετοιμάστε Πατάτες Σκορδαλιά απλά και εύκολα. Η Αλιάδα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού που συνήθως συνοδεύει το μπακαλιάρο.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Νηστίσιμα, Πατάτες
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 800 γρ. πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 40 γρ. λευκό ξύδι
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • μαϊντανό

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλους κύβους.
  2. Βάζουμε κρύο νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις πατάτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
  3. Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά βάζοντας στο Multi Blender μας το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι και τις μισέ πατάτες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο Multi Blender το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες πατάτες. Χτυπάμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη σκορδαλιά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx