Πατατόσουπα της Δέσποινας

από BigMama
Εμπνευσμένη από μια συνταγή για λεμονάτες πατάτες φούρνου με μουστάρδα.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Ορεκτικά, Πατάτες, Σούπες
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 άτομα

Υλικά
 

  • 4 πατάτες μεγάλες
  • 3 κολοκυθάκια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 κύβο λαχανικών
  • λίγο λευκό κρασί
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε σε λίγο λάδι.
  2. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες κομμένα σε αρκετά λεπτές φετούλες (για να βράσουν γρήγορα), τα φέρνουμε μια βόλτα, προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάζει τα λαχανικά (και λίγο παραπάνω), βάζουμε τον κύβο και προσθέτουμε στο φαγητό λίγο κρασάκι αφήνοντας να βράσουν όλα μαζί.
  3. Σε σουρωτηράκι βάζουμε το δενδρολίβανο και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα, αφήνοντάς το να ακουμπάει μέσα στο νεράκι του φαγητού έτσι ώστε να βγουν τα αρώματά του. Άλλη παραλλαγή είναι να βράσουμε το δενδρολίβανο ξεχωριστά και να ρίξουμε το νεράκι με το άρωμά του συμπληρωματικά στη σούπα.
  4. Μόλις βράσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι όπου έχουμε αραιώσει τη μουστάρδα και πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο θυμάρι στο πιάτο μας.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx