Πέννες Ζουμερές σε 10′

 

από BigMama
Είναι ένα πιάτο νόστιμο, οικονομικό και γρήγορο. Ζουμερές Πέννες σε κόκκινη σάλτσα μέσα σε 10 λεπτά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 10 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Μαγειρική, Οικονομικά
Κουζίνα Ιταλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 3 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 100 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 4 φέτες μπέικον
  • 750 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • 1 κομμάτι μαγειρεμένο μπρόκολο

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τρίβουμε το καρότο στο χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το νερό και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, αλατίζουμε και αφού ανακατέψουμε ελαφρώς, τα σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά. Συμπληρώνουμε εξτρά νερό εάν χρειαστεί. Μετά από 7-8 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα ζυμαρικά θα έχουν δέσει μαζί με την σάλτσα.
  4. Τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και συνοδεύουμε με μαγειρεμένο μπρόκολο καθώς ταιριάζει πάρα πολύ ο συνδυασμός τους.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx