Πέννες Ζουμερές σε 10′
Είναι ένα πιάτο νόστιμο, οικονομικό και γρήγορο. Ζουμερές Πέννες σε κόκκινη σάλτσα μέσα σε 10 λεπτά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 100 γρ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. ζυμαρικά πένες
- 4 φέτες μπέικον
- 750 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- 1 κομμάτι μαγειρεμένο μπρόκολο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τρίβουμε το καρότο στο χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, αλατίζουμε και αφού ανακατέψουμε ελαφρώς, τα σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά. Συμπληρώνουμε εξτρά νερό εάν χρειαστεί. Μετά από 7-8 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα ζυμαρικά θα έχουν δέσει μαζί με την σάλτσα.
- Τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και συνοδεύουμε με μαγειρεμένο μπρόκολο καθώς ταιριάζει πάρα πολύ ο συνδυασμός τους.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο