Πτι-Φουρ Χριστουγεννιάτικα

 

από geusis Mirtous
Τα πιο αφράτα χριστουγεννιάτικα Πτι-Φουρ που λιώνουν στο στόμα σου! Χωρίς καμία μα καμία υπερβολή!
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Μπισκότα/Κουλούρια
Κουζίνα Γαλλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 30 κομμάτια

Υλικά
 

Για τη διακόσμηση :

  • λιωμένη κουβερτούρα & τρούφα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο

Για τη γέμιση :

  • Εγώ χρησιμοποίησα σπιτική μαρμελάδα από κυδώνια κυδωνόπαστα, που είχε φτιάξει μητέρα μου ή αλλιώς όποια μαρμελάδα αρέσει σε εσάς!

Οδηγίες

  1. Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα .
  2. Σε ένα μπολ αφρατεύουμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο κομμένο σε κύβους και την άχνη ζάχαρη, για τουλάχιστον 6-7 μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε ΚΑΛΑ το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει λίγο το μείγμα και να είναι αφράτο!
  4. Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια & το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας! Ανακατεύουμε πλέον με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά! Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυρένια!
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ & αφήνουμε για 10 - 15 λεπτά στο ψυγείο.
  7. Τέλος βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και δημιουργούμε μπισκότα μετρίου μεγέθους στρογγυλά ή μακρόστενα αναλόγως τι μας αρέσει! Ψήνουμε για 12-14 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά!
  8. Τα αλείφουμε με την μαρμελάδα και ενώνουμε δύο μπισκότα μαζί! Τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, τρούφα ή ξηρούς καρπούς .
  9. Καλή σας απόλαυση φιλαράκια μου.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Instagram geusis_mirtous
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx