Πτι-Φουρ Χριστουγεννιάτικα
Τα πιο αφράτα χριστουγεννιάτικα Πτι-Φουρ που λιώνουν στο στόμα σου! Χωρίς καμία μα καμία υπερβολή!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 250 γρ. Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. Άχνη ζάχαρη
- 50 γρ. Κορν Φλάουερ
- 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κρόκοι αυγών
- Λίγο αλάτι
- ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Λίγο Ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη διακόσμηση :
- λιωμένη κουβερτούρα & τρούφα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο
Για τη γέμιση :
- Εγώ χρησιμοποίησα σπιτική μαρμελάδα από κυδώνια κυδωνόπαστα, που είχε φτιάξει μητέρα μου ή αλλιώς όποια μαρμελάδα αρέσει σε εσάς!
Σημειώσεις
Instructions
- Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα .
- Σε ένα μπολ αφρατεύουμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο κομμένο σε κύβους και την άχνη ζάχαρη, για τουλάχιστον 6-7 μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε ΚΑΛΑ το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει λίγο το μείγμα και να είναι αφράτο!
- Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια & το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας! Ανακατεύουμε πλέον με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά! Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυρένια!
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ & αφήνουμε για 10 - 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Τέλος βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και δημιουργούμε μπισκότα μετρίου μεγέθους στρογγυλά ή μακρόστενα αναλόγως τι μας αρέσει! Ψήνουμε για 12-14 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά!
- Τα αλείφουμε με την μαρμελάδα και ενώνουμε δύο μπισκότα μαζί! Τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, τρούφα ή ξηρούς καρπούς .
- Καλή σας απόλαυση φιλαράκια μου.
Notes
Πηγή συνταγής και photo: Instagram geusis_mirtous
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο