Σαρδέλες Φούρνου

 

από BigMama
Μερικές φορές τα πιο απλά φαγητά είναι και τα πιο νόστιμα. Απίθανες Σαρδέλες Φούρνου με λάδι και λεμόνι, γρήγορα και εύκολα.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Έως 5 Υλικά, Θαλασσινά & Ψάρια, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Μεζέδες
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 άτομα

Υλικά
 

  • 1 κιλό σαρδέλες (καθαρισμένες χωρίς το κεφάλι)
  • 2 λεμόνια το χυμό και λίγες λεπτοκομμένες φέτες
  • κούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τη σαρδέλα μας και αφού τη στραγγίσουμε να φύγουν όλα τα νερά την απλώνουμε μέσα στο ταψί μας.
  2. Ρίχνουμε το λεμόνι, το λάδι, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 200° C μέχρι να ψηθεί η σαρδέλα και να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει.
  4. Σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι αν θέλουμε και συνοδεύουμε με πατάτες.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή photo facebook: ελενη κωστα 
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx