Σοκολατόπιτα

 

από BigMama
Ακαταμάχητη, ζουμερή και αφράτη σοκολατόπιτα. Η συνταγή είναι της Άννας και κάθε μπουκιά κάνει τον ουρανίσκο σας να πλημμυρίζει με πλούσια σοκολάτα.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά, Σοκολάτα
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για το σιρόπι

  • 400 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Για το παντεσπάνι

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

Για το σιρόπι
  1. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ, το κακάο και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, το βγάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C στον αέρα και βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 32x25 εκ.
  2. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Κοσκινίζουμε το κακάο,το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι πάνω στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 30 λεπτά.
  6. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι και όσο είναι ακόμη ζεστό, ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Για την επικάλυψη
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την πραλίνα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε πάνω στο παντεστπάνι.
  2. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες να κρυώσει καλά.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Αννα Κασσανδρεια
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx