Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

 

BigMama
Πεντανόστιμο, πανεύκολο, αρωματικό, κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι. Γίνεται σε ένα σκεύος και θα χρειαστείτε μόνο λίγα απλά υλικά.
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Κοτόπουλο, Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια τις φλούδες και το χυμό
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.σ. κοφτή δεντρολίβανο ξηρό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. νερό ζεστό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και αφού το βάλουμε σε ένα μπολ το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τη δάφνη και αφού μαγειρέψουμε για 1 λεπτό ακόμη σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε τον κύβο και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx