Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι
Πεντανόστιμο, πανεύκολο, αρωματικό, κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι. Γίνεται σε ένα σκεύος και θα χρειαστείτε μόνο λίγα απλά υλικά.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και αφού το βάλουμε σε ένα μπολ το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τη δάφνη και αφού μαγειρέψουμε για 1 λεπτό ακόμη σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε τον κύβο και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
Εγγραφή
Σύνδεση
2 Σχόλια
παλαιότερο