Τούρτα Φερέρο (Πραλίνα) – Ferrero

 

από BigMama
Μια απλή και εύκολη συνταγή, για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη νοστιμότατη τούρτα με γεύση πραλίνα Ferrero Rocher.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Πάρτι, Τούρτες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Για το παντεσπάνι

Για τη μους πραλίνας

Για το γλάσο

  • 330 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 165 γρ. γάλα
  • 100 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα

Για το στόλισμα

  • σοκολατάκια ferrero

Οδηγίες

Για το γλάσο
  1. Σε μπεν-μαρι βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα φουντούκια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες.
Για το παντεσπάνι
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170° C.
  2. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα σταδιακά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και τα φουντούκια.
  5. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά, μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας στους 170° C στον αέρα για περίπου 50'-60 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε στη άκρη και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.
Για τη μους πραλίνας
  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι.
  2. Βάζουμε την κουβερτούρα μας σε ένα μπολ και τη λιώνουμε στα μικροκύματα. Προσθέτουμε το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Συναρμολόγηση
  1. Κόβουμε το ανομοιόμορφο μέρος της κορυφής από το παντεσπάνι μας και στη συνέχεια κόβουμε οριζοντίως σε 3 δίσκους ιδίου πάχους.
  2. Σε ένα τσέρκι βάζουμε ένα δίσκο παντεσπάνι, απλώνουμε κρέμα. Βάζουμε το δεύτερο δίσκο και απλώνουμε κρέμα. Τέλος βάζουμε τον τρίτο δίσκο και απλώνουμε κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  3. Μετά από 2 ώρες ζεσταίνουμε λίγο το γλάσο μας. Αφαιρούμε την τούρτα από το τσέρκι και τη βάζουμε πάνω σε μια σχάρα. Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στην τούρτα και αφήνουμε για 4 λεπτά να στραγγίξει.
  4. Στολίζουμε με σοκολατάκια ferrero.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx