Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας
Φανταστικό Σοκολατένιο Κέικ που παραμένει ζουμερό και φρέσκο για αρκετές μέρες. Όποιος αγαπά τη σοκολάτα σίγουρα θα το λατρέψει!
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 26cm στρογγυλό
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό
- 180 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά μέγεθος Μ
- 250 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γρ. κακάο άγλυκο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Οδηγίες
- Βουτυρώστε και πασπαλίστε τη φόρμα του κέικ με λίγο κακάο. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180° βαθμούς (πάνω/κάτω αντίσταση).
- Χτυπήστε το μαλακό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αυξηθεί σε όγκο και να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρώμα.
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ κοσκινίστε και ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
- Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε για λίγο.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής.
- Τέλος, προσθέστε την κομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ελαφρά.
- Ρίξτε τη ζύμη στη φόρμα και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά. Σκεπάστε το ταψί τα τελευταία λεπτά αν αρχίσει να σκουραίνει πολύ.
- Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε αν το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο.
- Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
- Προαιρετικά μπορούμε να καλύψουμε το κρύο κέικ με γλάσο σοκολάτας.
