Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας

 

από BigMama
Φανταστικό Σοκολατένιο Κέικ που παραμένει ζουμερό και φρέσκο ​​για αρκετές μέρες. Όποιος αγαπά τη σοκολάτα σίγουρα θα το λατρέψει!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά, Σοκολάτα
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 18 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 26cm στρογγυλό

Οδηγίες

  1. Βουτυρώστε και πασπαλίστε τη φόρμα του κέικ με λίγο κακάο. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180° βαθμούς (πάνω/κάτω αντίσταση).
  2. Χτυπήστε το μαλακό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αυξηθεί σε όγκο και να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρώμα.
  3. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ κοσκινίστε και ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
  4. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και ανακατέψτε.
  5. Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε για λίγο.
  6. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής.
  7. Τέλος, προσθέστε την κομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ελαφρά.
  8. Ρίξτε τη ζύμη στη φόρμα και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά. Σκεπάστε το ταψί τα τελευταία λεπτά αν αρχίσει να σκουραίνει πολύ.
  9. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε αν το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο.
  10. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
  11. Προαιρετικά μπορούμε να καλύψουμε το κρύο κέικ με γλάσο σοκολάτας.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx