Σούπα Λαζάνια
Όταν δεν έχετε το χρόνο να ετοιμάσετε την κλασσική συνταγή για λαζάνια, δοκιμάστε αυτή τη γρήγοριη, εναλλακτική λύση. Μια Σούπα με Λαζάνια.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 10 γρ, ελαιόλαδο
- 400 γρ, κιμά ανάμεικτο
- αλάτι, πιπέρι
- μυρωδικά όπως ρίγανη, βασιλικό, δενδρολίβανο, δάφνη κ.α.
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 800 γρ, ψιλοκομμένες ντομάτες
- 40 γρ, ντοματοπελτέ
- 200 γρ, φύλλα λαζάνια
- προαιρετικά crème fraîche και τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
- Μόλις τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα, προσθέτουμε τον κιμά φροντίζοντας να τον σπάσουμε μια ξύλινη κουτάλα, για να μην έχει πολύ μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, μυρωδικά της αρεσκείας μας και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις μαγειρευτεί καλά ο κιμάς, προσθέτουμε το ζωμό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί το φαγητό μας.
- Εν τω μεταξύ σπάμε τα λαζάνια μας σε μικρότερα κομμάτια. Να έχουν μέγεθος περίπου μπουκιάς. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και περιμένουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να μαγειρευτούν.
- Σερβίρουμε τη σούπα μας με τριμμένο τυρί, λίγη crème fraîche και μερικά βότανα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο