Σουτζουκάκια

 

από Lina
Παραδοσιακή συνταγή για ζουμερά, λαχταριστά Σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτλού. Επιλέξτε την δική σας αγαπημένη εκδοχή.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 45 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά
Κατηγορία Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 500 γρ. κιμά
  • 4 φέτες ψωμί
  • ½ φλ. κρασί κόκκινο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 αυγά
  • ½ φλ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι - πιπέρι
  • ½ φλ. λάδι

Σάλτσα

  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ¼ φλ. λάδι
  • ¼ φλ. κρασί κόκκινο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι - πιπέρι

και με σάλτσα γιαουρτλού...

  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. λάδι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τα υλικά.
  2. Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί. Στύβουμε λίγο το ψωμί, αν δεν έχει απορροφηθεί το κρασί και το προσθέτουμε αργότερα στη σάλτσα
  3. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
  5. Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200° για 15-20 λεπτά τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  7. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ντομάτα, κύμινο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά. Αν απαιτείται, προσθέτουμε λίγο νερό.
  8. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε μέσα προσεκτικά τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά.
  9. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
  10. Σερβίρουμε με ρύζι και προαιρετικά με γιαουρτλού.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx