Τούρτα Μους Φράουλα με Γαλλικό Μπισκότο

 

από BakeiT
Ανάλαφρη και δροσερή Τούρτα με Μους Φράουλας πάνω σε λαχταριστό Γαλλικό Μπισκότο. Θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 22cm στρογγυλό

Για το Γαλλικό Μπισκότο

Για τη μους φράουλας

Οδηγίες

Για το Γαλλικό Μπισκότο
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
  2. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ μας και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C.
  5. Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη μας την απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-23 εκ.
  6. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του μπισκότου.
  7. Μόλις ψηθεί το μπισκότο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο τσέρκι.
Για τη μους φράουλας
  1. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
  2. Πολτοποιούμε τις φράουλες μας και ρίχνουμε 300 γρ. σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Τα υπόλοιπα 100 γρ. πολτού τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρώς. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα με τις ζελατίνες μέσα στο μπολ με τον πολτό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό φράουλας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία μους φράουλας.
  6. Ρίχνουμε τη μους πάνω στο μπισκότο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο αρκετές ώρας μέχρι να κρυώσει και να σφίξει η μους.
  7. Μόλις κρυώσει η τούρτα, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με φράουλες και σιρόπι φράουλας.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT  
 
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx