Τούρτα Μους Φράουλα με Γαλλικό Μπισκότο

 

από BakeiT
Ανάλαφρη και δροσερή Τούρτα με Μους Φράουλας πάνω σε λαχταριστό Γαλλικό Μπισκότο. Θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 2 ψήφοι
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος:  22cm στρογγυλό

Για το Γαλλικό Μπισκότο

Για τη μους φράουλας

Σημειώσεις

Instructions
 

Για το Γαλλικό Μπισκότο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Σκεπάζουμε το μπολ μας και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C.
  • Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη μας την απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-23 εκ.
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του μπισκότου.
  • Μόλις ψηθεί το μπισκότο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο τσέρκι.

Για τη μους φράουλας

  • Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
  • Πολτοποιούμε τις φράουλες μας και ρίχνουμε 300 γρ. σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Τα υπόλοιπα 100 γρ. πολτού τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρώς. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τις ζελατίνες μέσα στο μπολ με τον πολτό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό φράουλας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία μους φράουλας.
  • Ρίχνουμε τη μους πάνω στο μπισκότο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο αρκετές ώρας μέχρι να κρυώσει και να σφίξει η μους.
  • Μόλις κρυώσει η τούρτα, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με φράουλες και σιρόπι φράουλας.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT  
 
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx