Τούρτα Μους Φράουλα με Γαλλικό Μπισκότο
Ανάλαφρη και δροσερή Τούρτα με Μους Φράουλας πάνω σε λαχταριστό Γαλλικό Μπισκότο. Θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 22cm στρογγυλό
Για το Γαλλικό Μπισκότο
- 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγών
- 20 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- ½ κ.γ. baking powder
Για τη μους φράουλας
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 400 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 230 ml κρέμα γάλακτος (πηχτή)
- κομμένες φράουλες για τη διακόσμηση
Σημειώσεις
Instructions
Για το Γαλλικό Μπισκότο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
- Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ μας και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C.
- Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη μας την απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-23 εκ.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του μπισκότου.
- Μόλις ψηθεί το μπισκότο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο τσέρκι.
Για τη μους φράουλας
- Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
- Πολτοποιούμε τις φράουλες μας και ρίχνουμε 300 γρ. σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Τα υπόλοιπα 100 γρ. πολτού τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρώς. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τις ζελατίνες μέσα στο μπολ με τον πολτό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό φράουλας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία μους φράουλας.
- Ρίχνουμε τη μους πάνω στο μπισκότο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο αρκετές ώρας μέχρι να κρυώσει και να σφίξει η μους.
- Μόλις κρυώσει η τούρτα, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με φράουλες και σιρόπι φράουλας.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο