Πρασοτυροπιτάκια
Πεντανόστιμα, πανεύκολα Πρασοτυροπιτάκια με ζύμη από αλεύρι, λάδι και γιαούρτι. Μπορείτε να επιλέξετε και οποιαδήποτε άλλη γέμιση σας αρέσει!
Υλικά
🥟 Για τη ζύμη:
- 1 κεσεδάκι 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι λάδι έβαλα τα 2/3 ελαιόλαδο & το 1/3 ηλιέλαιο
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 10 γρ. περίπου
- 1-2 πρέζες αλάτι
🧀🥬🥚 Για τη γέμιση :
- 4-5 μέτρια πράσα κομμένα σε κομματάκια
- 150 γρ. τυρί φέτα
- 1 αυγό χτυπημένο
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- 🥟 Σ' ένα μπωλ βάζουμε τα άλευρα, το αλάτι & το μπέικιν, τ' ανακατεύουμε & στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε 3-4 λεπτά και έτοιμο 😀
- 🥬 Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο & μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά & αχνίζουμε τα πράσα με μια πρέζα αλάτι, να μαραθούν και να μαλακώσουν, γύρω στα 10 λεπτά.
- 🧀🥚 Αφού κρυώσουν τα πράσα, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, λίγο πιπέρι, το χτυπημένο αυγό, 1 κ.γ. ελαιόλαδο & ανακατεύουμε καλά.
- 🥟 Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 23-25 περίπου γρ. Ανοίγουμε με πλάστη σε κυκλικό - σχετικά 😂😂 - σχήμα (& με τα χέρια αν σας βολεύει) & αν κολλάει το ζυμάρι πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια & το ζυμάρι. (προσωπικά αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε)
- 🧀🥚🥬 Βάζουμε από 1 κ.γ. περίπου γέμιση.
- Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο & πατάμε τις άκρες με πιρούνι για να κλείσουν καλά.
- 🎈 Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί καλύτερα & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 20 περίπου λεπτά.
- Καλή επιτυχία 😘😘
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο