Πένες αλά Ελληνικά

 

από BigMama
Μια γευστική πρόταση από το Live Kitchen Channel για Πένες αλά Ελληνικά. Ένα εύκολο πιάτο με πλούσια σάλτσα από μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα.
5 από 4 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Για Φοιτητές, Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 2 μερίδες

Υλικά
 

  • 250 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 200 γρ. νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • ½ κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 5-6 φύλλα βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε αλατισμένο νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις πένες. Ανακατεύουμε και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει στη συσκευασία.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα και την προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 πρέζες αλάτι και τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τις πένες τις οποίες έχουμε σουρώσει και τα 200 γρ. από το νερό στο οποίο τις βράσαμε. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα.
  6. Τα ζυμαρικά είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε!

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx