Φασολάκια Λαδερά

 

από BigMama
Κλασικό, υγιεινό μεσογειακό πιάτο! Τα Λαδερά Φασολάκια δεν λείπουν από καμία ελληνική κουζίνα, ειδικά το καλοκαίρι!
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Κυρίως Γεύμα, Λαδερά, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες σε κομμάτια μέτρια
  • 2 κούπες ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κούπα κούπα νερό ζεστό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω τα τριμμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια πατάτας.
  2. Προσθέτω τα φασολάκια, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό.
  3. Βράζω για περίπου 30-40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, να μείνουν με το λαδάκι τους. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτω το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σβήνω τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε με ψωμί γάστρας και με λίγες ελιές. Καλή όρεξη!

Γενικές Σημειώσεις

Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx