Φασολάκια Λαδερά
Κλασικό, υγιεινό μεσογειακό πιάτο! Τα Λαδερά Φασολάκια δεν λείπουν από καμία ελληνική κουζίνα, ειδικά το καλοκαίρι!
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 κούπα λάδι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 πατάτες σε κομμάτια μέτρια
- 2 κούπες ντομάτα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κούπα κούπα νερό ζεστό
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω τα τριμμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια πατάτας.
- Προσθέτω τα φασολάκια, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό.
- Βράζω για περίπου 30-40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, να μείνουν με το λαδάκι τους. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτω το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σβήνω τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με ψωμί γάστρας και με λίγες ελιές. Καλή όρεξη!
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". | Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη
