Χοιρινά Φιλετάκια Πιπεράτα με Πουρέ

 

από BigMama
Ζουμερά Χοιρινά Φιλετάκια με λευκή Πιπεράτη σάλτσα, συνοδευόμενα από βελούδινο Πουρέ Πατάτας με κρέμα τυριού.
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 15 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Χοιρινό
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 2 μερίδες

Υλικά
 

  • 500 γρ. ψαρονέφρι ή μπριζολάκια χοιρινά
  • 2 κ.σ. κ.σ. διάφορα πιπεριά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
  • ¼ φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • λίγο αλάτι και λίγο θυμάρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ!!!!

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες ενός δαχτύλου, το χτυπάμε και ρίχνουμε αλάτι και θυμάρι.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα καυτό τηγάνι και στη συνέχεια βάζουμε μέσα το ψαρονέφρι, αφήνοντας να μαγειρευτεί για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κονιάκ και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το ζωμό κρέατος, την κρέμα γάλακτος και τα πιπεριά και αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει. Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε μέσα τα φιλετάκια.
Για τον πουρέ
  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
  2. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Συνοδεύουμε τα φιλετάκια μας με τον πουρέ.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx