Νηστίσιμο Αλάδωτο Γλυκό με Κομπόστα Βύσσινο

 

από BigMama
Νηστίσιμο, Αλάδωτο γλυκό, χωρίς γλουτένη, με φρουτένια επικάλυψη από Κομπόστα Βύσσινο. Γίνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά πανεύκολα!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Μαγείρεμα 5 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 5 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Χωρίς Γλουτένη
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 20 x 20cm ορθογώνιο

Για το γλάσο

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  2. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, πάνω στη φωτιά, μέχρι να πήξει.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα σε ένα πυρέξ 20x20 εκ.
  4. Σκεπάζουμε το μίγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται καλά πάνω στην επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και βάζουμε το χυμό της μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
  7. Προσθέτουμε και τα βύσσινα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  8. Μόλις είναι έτοιμα τα βύσσινα, τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  9. Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx