Τούρτα Raffaello

 

από BigMama
Λαχταριστή Τούρτα Raffaello σπιτικής παρασκευής. Μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε τροπικούς παραδείσους!
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα Ιταλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 20cm στρογγυλό

Για το παντεσπάνι

Για τη γέμιση

Για το σιρόπιασμα

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C στις αντιστάσεις.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
  3. Βάζουμε εναλλάξ τα υπόλοιπα υλικά. Τα τριμμένα αμύγδαλα, το αραβοσιτέλαιο, το γάλα καρύδας και το ινδοκάρυδο.
  4. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη, αρκετά βαθιά, φόρμα με διάμετρο 20 εκ..
  6. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 170° C για 50 με 60 λεπτά.
  7. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 3 δίσκους
  8. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγύ.
  9. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τα 50ml από το γάλα καρύδας.
  10. Χτυπάμε το τυρί κρέμα.
  11. Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το ενώνουμε με την λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, με το μίξερ.
  12. Βάζουμε λίγη λίγη την σαντιγύ και ανακατεύουμε με μαρίζ, με απαλές κινήσεις. Τέλος βάζουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά.
  13. Για το σιρόπιασμα, αναμιγνύουμε το γάλα καρύδας με την άχνη ζάχαρη και βρέχουμε το παντεσπάνι
  14. Συναρμολογούμε την τούρτα βάζοντας παντεσπάνι, ένα μέρος σαντιγύ, παντεσπάνι, ένα μέρος σαντιγύ και το τελευταίο παντεσπάνι. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  15. Μπορούμε στην κρέμα να βάλουμε τριμμένα raffaello.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Πετρινα Μπαρδανη
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx