Κέικ Μαρμπρέ
Κλασικό, αφράτο, μοσχομυριστό Κέικ Βανίλια - Σοκολάτα ή αλλιώς Κέικ Μαρμπρέ. Το αγαπημένο κέικ των παιδιών αλλά και των μεγάλων.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 220 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 κ.σ. γάλα
- 30 γρ. κακάο
- 1 κ.σ. κονιάκ
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη με το βιτάμ και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί αρκετά καλά η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το μισό αλεύρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε 3 κ.σ. γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε με κουταλιές τη μισή από τη ζύμη μας μέσα στη φόρμα του κέικ φροντίζοντας να καλύψουμε ολόγυρα τη φόρμα.
- Στην άλλη μισή ζύμη προσθέτουμε το κακάο, τις υπόλοιπες 3 κ.σ. γάλα και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε με κουταλιές την ζύμη μέσα στη φόρμα του κέικ και με το ανάποδο μέρος του κουταλιού μας, κάνουμε ένα ανασήκωμα και ένα ελαφρύ στριφογύρισμα της ζύμης για να γίνει το ακανόνιστο σχέδιο.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά και αφού ελέγξουμε με ένα μαχαίρι ότι δεν κολλάει πάνω του ζύμη, το βγάζουμε από το φούρνο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο