Τούρτα Χιονούλα
Ανάλαφρη Τούρτα Χιονούλα με αφράτο παντεσπάνι και γέμιση από πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής. Η επικάλυψη είναι με σαντιγί και μπόλικη Ινδική καρύδα!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ)
- 3 κ.σ. ινδική καρύδα
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού νερό
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ. βούτυρο
Για τη σαντιγί
- 500 γρ. φυτική κρέμα σαντιγί
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε να αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Σε ένα τσέρκι ή σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουμε - αλευρώνουμε τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια στη μέση έτσι ώστε να έχουμε δύο δίσκους.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.
Για την κρέμα
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να μην έχουν σβόλους.
- Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο και την καρύδα και ανακατεύουμε.
Για τη σαντιγί
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη φυτική κρέμα, παγωμένη, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
Συναρμολόγηση
- Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
- Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στο παντεσπάνι και σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο. Σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
- Καλύπτουμε το γλυκό μας με τη σαντιγί και πασπάλιζουμε με την ινδική καρύδα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο