Τούρτα Χιονούλα

από BigMama
Ανάλαφρη Τούρτα Χιονούλα με αφράτο παντεσπάνι και γέμιση από πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής. Η επικάλυψη είναι με σαντιγί και μπόλικη Ινδική καρύδα!
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση

Υλικά
 

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού νερό

Για τη σαντιγί

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε να αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Σε ένα τσέρκι ή σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουμε - αλευρώνουμε τα τοιχώματα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια στη μέση έτσι ώστε να έχουμε δύο δίσκους.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.

Για την κρέμα

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
  • Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να μην έχουν σβόλους.
  • Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο και την καρύδα και ανακατεύουμε.

Για τη σαντιγί

  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη φυτική κρέμα, παγωμένη, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη χτυπάμε μέχρι να σφίξει.

Συναρμολόγηση

  • Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
  • Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στο παντεσπάνι και σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο. Σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
  • Καλύπτουμε το γλυκό μας με τη σαντιγί και πασπάλιζουμε με την ινδική καρύδα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 6 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx