Φακές νηστίσιμες χωρίς λάδι

από BigMama
Κάθε Μ. Παρασκευή νηστεύουμε και το λάδι. Αυτές οι φακές δεν έχουν λάδι αλλά δεν υστερούν σε νοστιμιά
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Νηστίσιμα, Όσπρια
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 6 μερίδες

Υλικά
 

  • 2 κούπες φακές
  • 1 πατάτα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο δενδρολίβανο τριμμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο, πιπέρι μαύρο

Οδηγίες

  1. Διαλέγω τις φακές να μην έχουν κανένα πετραδάκι και τις ξεπλένω με 2-3 νερά. Αν θέλω προσθέτω και λίγο ξύδι στο πρώτο νερό.
  2. Βάζω τις φακές στην κατσαρόλα, προσθέτω νερό και αφήνω να πάρουν μια βράση και μετά τις στραγγίζω καλά.
  3. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και κόβω σε κυβάκια την πατάτα και το καρότο.
  4. Σοτάρουμε (χωρίς λάδι) τις φακές και το κρεμμύδι με το μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Προσθέτω την πατάτα, το καρότο, το δενδρολίβανο τη δάφνη, το σκόρδο, τη ρίγανη το αλάτι και νερό, τόσο που να σκεπάζει τις φακές περίπου 3 φορές. Αφήνω τις φακές να βράσουν σε δυνατή φωτιά για περίπου μια ώρα (ανάλογα με την ποιότητα).
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx