Τυρόπιτα με MILNER

 

από BigMama
Πανεύκολη, τραγανή Τυρόπιτα με μόνο 5 υλικά. Ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για κυρίως πιάτο. Ετοιμάστε τη και απολαύστε τη ζεστή!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Έως 5 Υλικά, Μαγειρική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 8 άτομα

Υλικά
 

  • ½ κιλό MILNER τριμμένο
  • ¼ κιλό παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 λίτρο γάλα ημιαποβουτυρωμένο
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Αφού διαλύσουμε το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βράσει για να μην κολλήσει.
  3. Όταν αρχίσει να πήζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.
  5. Λαδώνουμε ένα γυάλινο πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο ανασηκώνοντας τις άκρες.
  6. Ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας ενώνοντας τις άκρες του κάτω φύλλου φύλλου με το επάνω φτιάχνοντας ένα στεφανάκι γύρω από την πίτα.
  7. Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου με αντίσταση πάνω κάτω.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx