Κεφτεδάκια Κουνουπιδιού για χορτοφάγους

 

από BigMama
Κεφτεδάκια χορτοφαγικά με πλούσια σάλτσα μασάλα!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Λαχανικά, Μαγειρική, Χορτοφαγικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 50 κεφτεδάκια

Υλικά
 

  • 3 κούπες μπουκετάκια από κουνουπίδι είναι σχεδόν ένα ολόκληρο κουνουπίδι
  • 3 κούπες βρασμένη κινόα
  • ¾ κούπας νιφάδες βρώμης ή και ψίχα ψωμιού
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. μπαχαρικά όπως σκόνη τσίλι, πάπρικα, κύμινο και οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • σάλτσα μασάλα

Οδηγίες

  1. Βάλτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού για 5 λεπτά σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν και μετά στραγγίστε καλά.
  2. Βάλτε την κινόα και το κουνουπίδι στο μούλτι με δόσεις και μισο-αλέστε. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε δόσεις από το μείγμα και πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  3. Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τα προσεκτικά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Αν τα κεφτεδάκια δεν πλάθονται σε μπαλίτσες, βάλτε το 1/3 του μείγματος στο μούλτι και αλέστε περισσότερο μέχρι να γίνει πολτός. Επαναφέρετε στο υπόλοιπο μείγμα και δοκιμάστε ξανά να πλάσετε μπαλάκια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο βρώμη, αλεύρι ή ψίχα ψωμιού ακόμη.
  5. Σερβίρετε με ρύζι και σάλτσα τίκα μασάλα.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: pinchofyum.com
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx