Κέικ Σοκολάτας

 

από BigMama
Αφράτο κέικ σοκολάτας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ένα κέικ που τρώγεται όλες τις ώρες και είναι ιδανικό για το σχολείο, τη δουλειά, το πάρτι...
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Προαιρετικό γλάσο

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει λίγο.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
  4. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό και προαιρετικά ξύσμα πορτακαλιού και ανακατεύουμε.
  5. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο, Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Τέλος προσθέτουμε την κομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  8. Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό από το κέικ.
Για το γλάσο
  1. Αναμιγνύουμε την ζάχαρη άχνη με το κακάο και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχουμε ένα γλάσο όχι πολύ ρευστό έτσι ώστε να μείνει πάνω στο κέικ. Περιχύνουμε το γλάσο μας πάνω στο κρύο κέικ.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx