Αφράτα Ντονατσάκια Φούρνου
Η συνταγή της Τζένης Τσανακτσίδου για τα πιο Αφράτα Ντονατσάκια Φούρνου με Κρέμα, που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 200 ml χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 70 ml σπορέλαιο
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
- 1 βανίλια
- 600 γρ. αλεύρι φαρίνα
Για την κρέμα
- 2 ποτήρια γάλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρόκο αβγού
Οδηγίες
Για τα Ντονατσάκια
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το πιρούνι μας.
- Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι φαρίνα μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Τη μεταφέρουμε πάνω στον πάγκο μας και ζυμώνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
- Μόλις ξεκουραστεί, τη βάζουμε πάλι πάνω στον πάγκο μας και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε παχύ φύλλο και με ένα ποτήρι ή με ένα κουπ-πατ κόβουμε δισκάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη για μισή ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C και ψήνουμε τα ντόνατς για 15 λεπτά.. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση.
Για την Κρέμα
- Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι με λίγο από το ζεστό γάλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε τα ντονατσάκια και απολαμβάνουμε.
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou

