Κέικ με Σταφίδες
Αφράτο κέικ βανίλιας με ζουμερές, ξανθές, σταφίδες. Ένα πολύ απλό κέικ, που γίνεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο και είναι πεντανόστιμο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- 6 αυγά
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml γάλα φρέσκο
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι και λίγες σταγόνες
- 200 γρ. σταφίδες
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν, 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και τις σταγόνες λεμονιού.
- Αναμιγνύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα, σε δόσεις, μέσα στο μείγμα με τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό στις σταφίδες, τις πλένουμε λίγο και αφού στραγγίσουμε το νερό, τις πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας να φύγει το περιττό νερό.
- Προσθέτουμε στις σταφίδες μια κοφτή κουταλιά σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 190° C, για 60 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να σταθεί για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
- Μόλις κρυώσει το κέικ, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Κόβουμε και απολαμβάνουμε!
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο