Αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκαλιού

 

από BigMama
Ετοιμάστε γρήγορα και πανεύκολα αυτό το Νηστίσιμο αρωματικό Κέικ Πορτοκαλιού, χωρίς να χρησιμοποιήσετε ούτε καν μίξερ.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για το κέικ:

Για το γλάσο:

  • 120 γρ. άχνη
  • 3 κ.σ. φυσικός χυμός πορτοκάλι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180° C.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λευκό ξύδι και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σόδα και να αφρίσει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Δεν δουλεύουμε πολύ τη ζύμη μας.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  7. Μόλις κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε.
  8. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Dimitris Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx