Μπισκότα Γεμιστά με Κρέμα Nescafe
Μπισκότα Σοκολάτας γεμιστά με Κρέμα Nescafe. Λιώνουν στο στόμα και συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι σας.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τα μπισκότα
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ⅓ κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
- ⅓ κούπα κορν φλάουρ
- ¼ κούπα κακάο
Για την κρέμα
- 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ κούπα άχνη ζάχαρη
- 2 κ.γ. nescafe στιγμής
- 1 κ.γ. βραστό νερό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει μια ωραία αφράτη κρέμα.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο και τα προσθέτουμε σε δύο δόσεις μέσα στο βούτυρο. Χτυπάμε λίγο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βάζουμε μια χοντρή μύτη σε σχήμα αστεριού στη σακούλα ζαχαροπλαστικής μας και στη συνέχεια τη γεμίζουμε με τη ζύμη μας.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και κάνουμε 28 ροζέτες διαμέτρου 2 εκ. περίπου, αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.
Για την κρέμα
- Σε ένα φλυτζανάκι βάζουμε το στιγμιαίο καφέ και προσθέτουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, με μια λεπτή μύτη σε σχήμα αστεριού, και τη μοιράζουμε ισόποσα στα 14 από τα 28 μπισκότα μας.
- Κουπώνουμε το μπισκότο με την κρέμα με μπισκότο χωρίς κρέμα και συνεχίζουμε έτσι και για τα υπόλοιπα. Τα γεμιστά μπισκότα είναι έτοιμα!!
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο