Μπισκότα λεμονιού

από BigMama
Ραγισμένα μπισκότα όχι σοκολάτας, αλλά λεμονιού! Γίνονται εύκολα, είναι μαλακά και αρωματικά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 40 τεμάχια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Τέλος βάζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη την οποία θα βάλουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να σφίξει λίγο, για να μπορούμε να πλάσουμε τα μπισκότα και να μην απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.
  4. Κάνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης περίπου όσο ένα καρύδι και τα κυλάμε μέσα στη ζάχαρη άχνη. (Η αρχική συνταγή λέει να περάσουμε τα μπαλάκια της ζύμης πρώτα από κρυσταλλική ζάχαρη και μετά από ζάχαρη άχνη αλλά εμένα δεν μου αρέσει να κάνουν κριτς κριτς στα δόντια όταν τα τρώω!)
  5. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180° C στον αέρα.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
4
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx