Κιμαδόπιτα της Σωτηρίας
Τραγανή πίτα με κιμά. Μια "Απλή συνταγή βήμα-βήμα" από τη Σωτηρία.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 κούπα μαϊντανό
- 2 αυγά
- 300 γρ. τυριά διάφορα τριμμένα
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- σουσάμι για το πασπάλισμα προαιρετικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά με το μισό ελαιόλαδο.
- Μόλις μαγειρευτεί ο κιμάς και σωθούν τα υγρά του, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Στο μούλτι κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια μαζί με το μαϊντανό και τα προσθέτουμε και αυτά στον κιμά.
- Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και προαιρετικά σβήνουμε με μισό ποτήρι κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Κατεβάζουμε τον κιμά από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού έχει κρυώσει ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα προσθέτουμε στον κιμά.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί του φούρνου μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Χαράσουμε την πίτα μας και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 40-50 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο σας.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια