Κιμαδόπιτα της Σωτηρίας
Τραγανή πίτα με κιμά. Μια "Απλή συνταγή βήμα-βήμα" από τη Σωτηρία.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά με το μισό ελαιόλαδο.
- Μόλις μαγειρευτεί ο κιμάς και σωθούν τα υγρά του, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Στο μούλτι κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια μαζί με το μαϊντανό και τα προσθέτουμε και αυτά στον κιμά.
- Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και προαιρετικά σβήνουμε με μισό ποτήρι κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Κατεβάζουμε τον κιμά από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού έχει κρυώσει ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα προσθέτουμε στον κιμά.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί του φούρνου μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Χαράσουμε την πίτα μας και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 40-50 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο σας.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο