Σοκοκέικ με επικάλυψη ινδικής καρύδας
Μια βάση από σοκολατένιο κέικ, με επικάλυψη μαρέγκας με ινδική καρύδα.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
Για τη βάση
- 200 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη
- 4 κρόκους
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
- 150 ml γάλα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ και το χτυπάμε με την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το χτύπημα, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν και το κακάο και τα προσθέτουμε με δόσεις μέσα στο μείγμα αυγών εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 20x30 εκ. και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
- Ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη μαρέγκα την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε αλλιώς αφήνουμε λίγο ακόμη.
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τη μαρμελάδα μας, την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά.
- Μετά από 20 λεπτά πασπαλίζουμε με λίγη ινδική καρύδα.
