Σοκοκέικ με επικάλυψη ινδικής καρύδας

από BigMama
Μια βάση από σοκολατένιο κέικ, με επικάλυψη μαρέγκας με ινδική καρύδα.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 1 λεπτό
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 31 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για τη βάση

Για την επικάλυψη

  • 4 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 140 γρ. νιφάδες ινδικής καρύδας
  • ¾ κούπας μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ και το χτυπάμε με την άχνη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το χτύπημα, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν και το κακάο και τα προσθέτουμε με δόσεις μέσα στο μείγμα αυγών εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
  4. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 20x30 εκ. και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  6. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε στη μαρέγκα την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε αλλιώς αφήνουμε λίγο ακόμη.
  9. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τη μαρμελάδα μας, την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά.
  10. Μετά από 20 λεπτά πασπαλίζουμε με λίγη ινδική καρύδα.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx