Cupcakes με επικάλυψη από λικέρ αυγού

από BigMama
Μια συνταγή από τη φίλη μας τη Σοφία.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα Γερμανική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12

Υλικά
 

Για τα cupcakes

Για την επικάλυψη

  • 80 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λικέρ αυγού

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (ή 150° στον αέρα).
  2. Παίρνουμε μια φόρμα για cupcakes και τοποθετούμε τα χαρτάκια για cupcakes στις θήκες.
Για τα cupcakes
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το λάδι και το λικέρ αυγού.
  2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ενσωματώνετε στο μείγμα των αυγών.
  3. Μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια γεμίζοντας περίπου έως τη μέση και ψήνετε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
  4. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
  1. Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λικέρ αυγού μέχρι να γίνει λεία. Αν μας γίνει πολύ ρευστή η επικάλυψη, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη.
  2. Καλύπτουμε τα cupcakes και αφήνουμε να σφίξει.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx