Τούρτα μπισκότου με διπλή κρέμα
Τούρτα με μπισκότα σε μια πολύ ωραία και διαφορετική παρουσίαση, απ' ότι έχουμε συνηθίσει.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 2 πακέτα πτιμπερ
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής βανίλια
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής πραλίνα
- 800 ml γάλα για τις κρέμες
- 1 φλ. επιπλέον γάλα για τα μπισκότα
επικάλυψη
- 1 κουτί μόρφατ
- 3 κ.σ. άχνη
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.γ. μέλι
- 100 ml γάλα
Σημειώσεις
Instructions
- Φτιάχνω τις κρέμες σύμφωνα με τη συσκευασία.
- Παίρνω ένα μπισκότο το βρέχω στο γάλα, το αλείφω με την άσπρη κρέμα και το βάζω στη φόρμα μου που την έχω καλύψει με μεμβράνη. Συνεχίζω κυκλικά με την πρώτη σειρά άσπρη κρέμα. Συνεχίζω 2η σειρά κυκλικά με την κρέμα πραλίνα πάνω στα μπισκότα. Συνεχίζω μέχρι να γεμίσει η φόρμα εναλλάξ με τις κρέμες.
- Έριξα από πάνω την υπόλοιπη κρέμα που περίσσεψε και κάλυψα με μπισκότα. Σκέπασα με την μεμβράνη και έβαλα στο ψυγείο να σφίξει.
- Αναποδογυρίζω σε πιατέλα
- Χτυπάω τη σαντιγί με την άχνη να αφρατέψει, καλύπτω με την σαντιγί.
- Λειώνω τη σοκολάτα με το γάλα και το μέλι, ανακατεύω καλά και περιχύνω το γλυκό. Γαρνίρω με τριμμένο μπισκότο. Βάζω στο ψυγείο.
- Κόβω και σερβίρω.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο