Φριτάτα με πιπεριές

από BigMama
Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή με μόλις 5 υλικά
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Έως 5 Υλικά, Λαχανικά, Μαγειρική, Οικονομικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 6 μερίδες

Υλικά
 

  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 800 γρ. πιπεριές κόκκινες και κίτρινες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 12 αυγά
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνετε 5 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 εκ. και σοτάρετε τις πιπεριές ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να "καραμελοποιηθούν" οι άκρες. Περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέστε το ξύδι και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
  3. Εν τω μεταξύ, σπάμε τα αυτά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Αφήνουμε τα αυγά να ψηθούν μέχρι να δούμε μια κρούστα να δημιουργείτε στον πυθμένα. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά.
  5. Με τη βοήθεια ενός άλλου τηγανιού ή χρησιμοποιώντας ένα καπάκι, γυρίστε γρήγορα τη φριτάτα έτσι ώστε να την ψήσετε και από την άλλη πλευρά.
  6. Αφαιρείτε τη φριτάτα από τη φωτιά, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx